Descinderi ale mascaţilor la ghetouri şi în Centrul Vechi

arestat cu mascati 1Poliţiştii botoşăneni au făcut, miercuri seară, o razie în două cartiere locuite preponderent de romi. Poliţiştii de ordine publică, jandarmii, dar şi mascaţii au descins la ghetourile din parcul Tineretului şi în Centrul Vechi.

Acţiunea a avut loc după ce miercuri la amiază mai mulţi cetăţeni s-au plâns autorităţilor din Botoşani cu privire la starea tensionată creată de romii din Parcul Tineretului. Locatarii din zonă au lăsat la instituţiile statului o listă cu peste 200 de semnături prin care cer intervenţia oamenilor legii pentru a-i potoli pe romi.

Astfel, în urma acţiunii de miercuri seară, au fost legitimate 86 de persoane, dintre care 36 au fost atenţionate cu privire la comportamentul public pe care îl au.

Poliţiştii şi jandarmii au dispersat 20 de grupuri care tulburau linişte şi ordinea publică.

De asemenea, au fost verificate 25 de autoturisme.

Poliţiştii au dispus şi 15 amenzi la Legea 61/ 1991 privind tulburarea ordinii şi liniştii publice. Un bărbat de 33 de ani, Ioan Iftime, din Albeşti, a fost amendat cu 1.500 de lei pentru scandalul făcut şi pentru refuzul de legitimare.

De asemenea, poliţiştii au procedat la dispersarea a 20 de grupuri de persoane care prin comportamentul lor tulburau liniştea şi ordinea publică; două persoane au fost conduse la sediul poliţiei pentru a li se stabili identitatea şi clarificarea unor aspecte privind prezenţa acestora în zonele unde s-a desfăşurat acţiunea.

 La razia de miercuri seară au luat parte 20 de poliţişti şi patru jandarmi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *