Comitetul Director şi CA de la Spitalul Judeţean vor răspunde cu averile personale, dacă unitatea va acumula datorii

spitalul judeteanConducerea Consiliului Judeţean a dat luni un ultimatum reprezentanţilor Spitalului Judeţean, respectiv Comitetului Director şi Consiliului de Administraţie, cu privire la administrarea fondurilor. Preşedintele Consiliului Judeţean, Florin Ţurcan, a declarat că membrii Consiliului de Administraţie ai Spitalului Judeţean, dar şi reprezentanţii Comitetului director vor răspunde cu averile personale dacă unitatea va mai acumula datorii în următoarele luni. El spune că unitatea spitalicească trebuie să se încadreze în veniturile pe care le primeşte de la Casa de Asigurări de Sănătate Botoşani.

Vrem să transmitem şi o adresă scrisă de care să ia act Consiliul de administraţie şi Comitetul director ,ca dacă vor acumula datorii vor răspunde cu averile lor personale. Dacă nu vor cheltui atât cât primesc, vor răspunde cu averile lor personale. Au nişte datorii, dar nu pot să mai acumuleze de acum încolo. Dacă acumulează în fiecare lună câte şase miliarde lei, până la sfârşitul anului vor acumula 50 miliarde… cine să le plătească. Nu vreau să bag spitalul în faliment sau reorganizare. Dacă CA şi Comitetul director nu vor lua toate deciziile să se încadreze în veniturile pe care le au, vom solicita Curtea de Conturi , iar în urma controlului vom solicita atragerea răspunderii cu averile lor personale”, a spus Ţurcanu.

Reprezentanţii Consiliului Judeţean acuză faptul că planul de măsuri prezentat de conducerea Spitalului Judeţean pentru reducerea cheltuielilor este „subţire” şi că măsurile luate nu sunt suficiente.

Ei au venit cu nişte puncte de vedere, dar cam subţirele. Nu este normal, pentru că au putere de decizie. Se încearcă un transfer politic, ceea ce nu este corect. Au putere de decizie administrativă”, a afirmat la rândul său Gheorghe Sorescu, vicepreşedintele CJ.

One thought on “Comitetul Director şi CA de la Spitalul Judeţean vor răspunde cu averile personale, dacă unitatea va acumula datorii

  1. Ce poti sa ceri unui incult carui i-ai dat puterea sa spuna o aberatie mai mare ca el „Pefectule” sistemuul sanitar e in moarte clinica … mor oameni din cauza unor inculti ca tine!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *