Suspect de antrax internat în spital

Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) au intrat în alertă ieri după-amiază, după ce un bărbat de 56 de ani, din Stăuceni s-a prezentat la Unitatea de Primiri Urgenţe cu simptome de antrax. Internat la Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean, acesta se află sub supraveghere medicală. Pentru a evita transmiterea bolii, medicii epidemiologi au pregătit un salon unde l-au izolat şi l-au supus tratamentului şi testelor suplimentare. „Deocamdată, pacientul are febră şi un element pe braţ. Prezintă semnele clinice ale antraxului cutanat, dar aşteptăm analizele de laborator”, a precizat epidemiologul şef al judeţului, Ecaterina Chihaia.

 Bărbatul le-a povestit medicilor că, după câteva zile în care a tratat nişte înţepături de insecte cu vaselină, la nivelul antebraţului i-au apărut şi câteva plăgi nodulare supurate, cunoscute în popor şi sub denumirea de „bubă neagră”.

Alerta a fost comunicată şi Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, însă pentru declanşarea carantinei se aşteaptă rezultatele testelor de laborator.

Sursa: Monitorul de Botoşani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *