Primarul municipiului Suceava vrea ca Botoşaniul să devină capitală culturală europeană

ovidiu portariuc si ion lungu 1Primarul municipiului Suceava, Ioan Lungu, a anunţat intenţia de a depune un proiect comun de candidatură la titlul de capitală culturală europeană a municipiului Botoşani. Acesta a declarat, vineri, în urma întâlnirii pe care a avut-o cu primarul Ovidiu Portariuc, că Botoşaniul stă foarte bine din punct de vedere cultural, în timp ce Suceava stăm mult mai bine din punct de vedere turistic.

Vom depune o candidatura pentru capitala culturală a Europei într-o perioadă, nu ştim când, beneficiind de faptul că Botoşaniul stă mai bine la cultură”, a spus Lungu.

Primarii municipiilor Suceava şi Botoşani vor să deruleze în comun mai multe proiecte, pe diferite domenii, pentru a atrage mai uşor fonduri europene.

One thought on “Primarul municipiului Suceava vrea ca Botoşaniul să devină capitală culturală europeană

  1. Asta chiar nu stie ce vorbeste. Cum compara el Botosaniul cu alte capitale ( culturale )europene? Spre exemplu de zilele George Enescu la Botosani nu se intampla nimic. Stefan Luchian e un mare anonim pentru botosaneni si suceveni. Iorga…la fel. Cum si cu ce poti cmpara Botosaniul cu …Sibiul..de ex…??? Doamne ocoleste-i pe romani…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *