Tentativă de mituire a poliţiştilor de frontieră

Birou Vamal StancaUn bărbat din Republica Moldova încercat să îi mituiască pe poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Stânca, după ce aceştia au constat că autoturismul moldoveanului avea inspecţia tehnică periodică expirată.

Joi după-amiază, s-a prezentat în PTF, pe sensul de ieşire din ţară Cornel A., de 37 de ani, cetăţean moldovean, care conducea un autoturism marca Mercedes, înmatriculat în R. Moldova.

La controlul de frontieră, din documentele prezentate de către bărbat a rezultat că inspecţia tehnică periodică este expirată din data de 28 mai 2013.

Pe timpul verificării documentelor, cetăţeanul moldovean, ştiind că nu are documentele în regulă, a înmânat poliţistului de frontieră odată cu documentele şi suma de 50 lei, pentru ca poliţistul să nu ia măsurile legale împotriva sa. Poliţistul de frontieră i-a adus la cunoştinţă că fapta sa constituie infracţiune de dare de mită, moment în care acesta şi-a retras suma.

În momentul în care lucrătorii noştri i-au adus la cunoştinţă cetăţeanului Cornel A. că i se va întocmi lucrare penală la regimul circulaţiei acesta a insistat să ofere suma de 50 euro pentru  neîndeplinirea atribuţiilor de serviciu. Aducându-i-se din nou la cunoştinţă că fapta constituie infracţiune persoana a înţeles gravitatea faptei, moment în care a încetat să mai ofere bani.

Pe numele lui Cornel A., poliţiştii de frontieră au întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tractarea unei remorci ale cărei plăcuţe cu numărul de înmatriculare sau de înregistrare au fost retrase sau a unui vehicul înmatriculat în alt stat, care nu are drept de circulaţie în România”, autoturismul urmând a fi scos din ţară pe platformă

One thought on “Tentativă de mituire a poliţiştilor de frontieră

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *