Ziua silvicultorului, marcată astăzi la Botoşani

ziua silvicultorului la BotosaniLucrătorii Direcţiei Silvice din Botoşani au marcat, vineri, printr-o şedinţă festivă organizată la sediul instituţiei, Ziua silvicultorului. La şedinţă au luat parte, printre alţii, preşedintele Consiliului Judeţean, Florin Ţurcanu, directorul Cancelariei prefectului, Viorica Afărânei, senatorul Doina Federovici şi deputatul Costel Şoptică, dar şi şeful Poliţiei, comisarul şef Cristian Cucoreanu, cel al Jandarmieriei, colonelul Constantin Moroşanu, precum şi reprezentanţi ai Poliţiei de Frontieră şi Agenţiei pentru Protecţia Mediului.

ziua silvicultorului la BotosaniAm ţinut să organizăm această acţiune pentru că noi considerăm că Direcţia Silvică este o unitate importantă la nivel de judeţ, prin numărul de salariaţi, peste 300, prin faptul că noi avem grijă de 11,5% din suprafaţa judeţului care este ocupată de păduri”, a declarat directorul Direcţiei Silvice, Sorin Corduneanu.

Prefectul Costică Macaleţi a transmis un mesaj de Ziua silvicultorului:

ziua silvicultorului„Nu suntem un judeţ cu o arie împădurită foarte mare, dar avem şi noi pădurile noastre. Proprietate privată sau publică, acestea trebuie preţuite şi folosite cu mare chibzuinţă pentru că de ele depind aerul pe care îl respirăm cu toţii, echilibrarea fenomenelor meteo extreme şi protejarea speciilor de plante şi animale cu care ne putem şi noi mândri”.

A 23-a ediţie a zilei dedicate protectorilor pădurilor româneşti a inclus la Botoşani şi premierea câştigătorilor concursurilor sportive interne derulate în ultimele săptămâni, dar şi prezentarea indicatorilor de performanţă din 2012, cifrele arătând că instituţia a ieşit din perioada de pierderi, realizând un plus de peste 70.000 de lei.   

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *