Elevi scosi de politisti din baruri si sali de internet

clasa fara eleviÎn zilele de 12 şi13 iunie, poliţiştii de proximitate din cadrul Poliţiei municipiului Botoşani şi Poliţiei oraşului Ştefăneşti au defăşurat în cele două localităţi acţiuni pentru prevenirea absenteismului şcolar, precum şi în scopul depistării persoanelor care comercializează substanţe interzise către elevi.

În urma acţiunii desfăşurate, poliţiştii au verificat 46 unităţi de alimentaţie publică şi săli de internet, fiind depistaţi 60 de elevi care absentau de la orele de curs (49 în municipiul Botoşani şi 11 în oraşul Ştefăneşti).

Cu privire la 30 dintre elevi, poliţiştii au transmis reprezentanţilor legali ai acestora, informări cu privire la locul şi intervalul orar unde au fost depistaţi.

 În municipiul Botoşani, acţiunile s-au desfăşurat în unităţi de alimentaţie publică situate în zone adiacente colegiilor şi liceelor ( colegiile „Mihai Eminescu”, „A.T. Laurian”, „Gheorghe Asachi”, „Octav Onicescu”, liceele „Nicolae Iorga”, „Alexandru cel Bun”, „Ştefan Luchian”, Liceul cu program sportiv şi grupurile şcolare „Dimitrie Negreanu” şi „Elie Radu”).

 Pe timpul desfăşurării acţiunii, poliţiştii au constatat şi aplicat 1 sancţiune contravenţională, în valoare de 200 lei, pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.

La acţiune au participat 20 de poliţişti, în oraşul Ştefăneşti aceştia fiind însoţiţi de 8 cadre didactice.

One thought on “Elevi scosi de politisti din baruri si sali de internet

  1. Daca onor Primariile nu ar fi aprobat infintarea in jurul unitatilor scolare cordoane de baruri,barulete si crasmulite (incalcand legislatiile in vigoare) ar fi fost mai greu de cjiulit.Nu am vazut amenzi pentru servirea minorilor sau barurile sunt acelor care sprijina „politica”?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *