Zeci de botoşăneni îşi primesc pensiile în străinătate

Casa Judeteana de Pensii BotosaniUn număr 49 persoane de vârsta a treia primesc pensiile in strainatate. Fie ca s-au stabilit definitiv ori locuiesc temporar la copii in strainatate, ei isi primesc lunar drepturile banesti din Botosani. Reprezentantii Casei Judetene de Pensii spun ca pensile sunt directionate catre tari ca Statele Unite ale Americii, Canada, Franta, Israel,  Suedia, Ungaria, Austria, Elvetia, Germania, Italia, Australia. Cuantumurile acestor pensii sunt cuprinse intre 350 lei si 1200 lei.

Ei au făcut o solicitare de transferare a dreptului de pensie în ţările respective”, a declarat Brânduşa Rusu, purtătorul de cuvânt al CJP.

Cuantumurile acestor pensii sunt cuprinse intre 350 lei si 1200 lei, suma totală pe care CJP o trimite în străinătate ridicându-se la peste 27.000 lei.

Plata drepturilor de pensii se face fie prin mandatari, care au procura notariala vizata la Ambasada Romaniei din statul de domiciliu, fie prin Autoritatea postala din Israel, pentru persoanele care domiciliaza in aceasta tara. Persoanele care beneficiaza de pensie din Romania pot beneficia in acelasi timp si de pensie din partea statului unde domiciliaza.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *