Primarul promite burse şi locuinţe pentru tinerii absolvenţi de facultate

targul de joburiPrimarul Ovidiu Portariuc a promis, joi, la târgul de job-uri, organizat la Teatrul Mihai Eminescu, burse şi locuinţe pentru tinerii absolvenţi de facultate. El a declarat că a solicitat mai multor oameni de afaceri din Botoşani să acorde, în anul universitar viitor, burse pentru studenţii performanţi.

Am discutat cu câţiva mari agenţi economici ca, începând din acest an, să poată oferi unor absolvenţi o bursă de studii pe perioada facultăţii, semnând, bineînţeles un contract, astfel încât la terminarea studiilor să revină în oraş şi să continue să lucreze, bineînţeles, la acea firmă. Cred că orice student realizează că e un contract fair-play, în care cineva îţi pune la dispoziţie o resursă financiară, atunci când ai cea mai mare nevoie de ea, în perioada studenţiei”, a afirmat Portariuc.

targul de joburiDe asemenea, primarul susţine că o parte dintre locuinţele care vor fi construite în municipiu vor fi date tinerilor absolvenţi cu rezultate bune. Chiria pentru aceste locuinţe va fi subvenţionată.

Noi ca Primărie ne propunem ca o parte dintre apartamentele pe care ne-am propus să le realizăm să le punem la dispoziţia tinerilor absolvenţi care se întorc în Botoşani şi care se angajează la firmele din Botoşani şi rămân aici să lucreze”, a adăugat edilul-şef al Botoşaniului.

La acţiunea de joi au participat liceeni din clasele terminale, dar şi reprezentanţi ai câtorva companii din Botoşani şi ai unor instituţii publice, care au încercat să convingă tinerii să se întoarcă, după finalizarea studiilor, la Botoşani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *