Hoţi din firme trimişi în judecată. Vezi cum acţionau!

arestat in duba politieiCinci persoane implicate în gruparea de hoţi din societăţi comerciale au fost trimise în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoşani. Procurorii au reţinut faptul că, în perioada octombrie 2012 – martie 2013, Raluca Iuliana Prodan, de 23 ani (complicitate la furt calificat), Cătălin Zahariuc, de 26 de ani, (complicitate la furt calificat), Nicolae Stoiciuc de 21 de ani (furt calificat) şi Ştefăniţă Robert Gavriliuc, de 21 de ani (furt calificat) au săvârşit mai multe furturi din societăţi comerciale, prejudiciul total cauzat părţilor vătămate ridicându-se la aproximativ 27.000 lei. Cei patru au fost trimişi în judecată în stare de arest preventiv. În acelaşi caz a mai fost trimis în judecată în stare de libertate  şi Ciobanu Bogdan Ionuţ, pentru complicitate la furt calificat. Potrivit purtătorului de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoşani, Ciprian Mihai, gruparea infracţională era coordonată de doi fraţi încarceraţi în Penitenciarul Botoşani, respectiv Stelian şi Eugen Juncanariu.

Gruparea fura din societăţi comerciale, iar ulterior produsele alimentare, conserve, ţigări, erau duse în Penitenciar spre a fi vândute cu un anumit adaos. Furturile au fost din şase societăţi comerciale şi Sanatoriul de Neuropsihiatrie Podriga.Bunurile erau introduse în Penitenciar prin procedura legală, dreptul la pachet. La instrumentarea cauzei au fost folosite şi interceptări ale convorbirilor”, a spus purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoşani.

Potrivit anchetatorilor, fata, Raluca Prodan, era cea care conducea maşina cu care se acţiona la spargeri, Cătălin Zahariuc supraveghea zona, în timp ce Nicolae Stoiciuc şi Ştefăniţă Gavriliuc erau cei care dădeau spargerile prin forţarea uşilor de acces cu ranga ori şurubelniţa.

Gruparea de hoţi a fost anihilată în luna aprilie, în urma unor descinderi pe raza oraşului Săveni.

Descinderi ale mascaţilor la locuinţele hoţilor din firme

Patru tineri, printre care şi o fată, reţinuţi în urma descinderilor. Află detalii!

Gruparea de hoţi ridicată, miercuri, de mascaţi ajunge după gratii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *