Facturile la apă vor fi mai mari de luna viitoare. Vezi cu cât!

Din luna iulie, facturile la apă şi canalizare emise de Nova Apaserv vor fi mai mari. Decizia a fost luată de reprezentanţii Consiliului Judeţean, care sunt nevoiţi să mărească preţul apei şi al canalizării din cauza unui proiect european. Apa se va scumpi cu 10%, iar canalizarea cu 25%.

Eu personal am informat populaţia imediat după ce am fost ales preşedinte al Consiliului Judeţean ca la aprobarea proiectului master-planul la nivelul judeţului Botoşani, care are o valoare de 102 milioane de euro. Au fost nişte condiţii angajate în raport cu finanţatorii din fonduri europene şi avem nişte condiţii pe care trebuie să le respectăm şi urmează o nouă majorare a apei şi a canalului, aşa cum a angajat Consiliul Judeţean, în mandatul fostului preşedinte, conform normelor şi legilor europene. Pentru a fi acest program eligibil a fost una din condiţii. Se va scumpi cu aproximativ 10% la apă şi 25% la canal”, a declarat Ţurcanu.

Proiectul pe POS Mediu, la care face referire preşedintele Consiliului Judeţean, Florin Ţurcanu, ar urma să aducă în judeţul Botoşani 100 de milioane de euro pentru investiţii în reţea.

3 thoughts on “Facturile la apă vor fi mai mari de luna viitoare. Vezi cu cât!

  1. Domnule Turcanu,
    Ne-am cam saturat sa avem parte numai de scumpiri. Dincolo de faptul ca ai o exprimare destul de anacronica, nu ai spus chiar tot adevarul. Da, orice proiect cu finantare europeana pentru modernizarea utilitatilor publice aduce si o majorare de preturi si tarife insa, in acelasi timp, ca urmare a punerii in functiune a noii investitii obligatoriu trebuie sa se inregistreze si consumuri
    ( cheltuieli) mai mici, tocmai datorita efectelor pozitive ale noilor instalatii
    ( ex.consum mai mic de energie electrica, pierderi mici si foarte mici de apa, valorificarea biogazului,etc) In aceste conditii, majorarea poate fi mult mai mica
    Intrebare: Pina cind vom mai suporta INCOMPETENTA SI NESTIINTA?

  2. sa vedem cit putem rezista cu aceste vrajeli pe care le spuneti ,,,nu se poate sa suportam mereu scumpiri pentru a face altii burta mare.NE AJUNGE….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *