Sindicatul Sanitas nu acceptă reducerea sporurilor la Spitalul Judeţean

cadre medicaleReprezentanţii sindicatelor locale din sănătate se opun propunerii conducerii Spitalului Judeţean privind tăierea sporurilor. Octavian Dumitru, liderul Sanitas, susţine că aceste drepturi salariale sunt stabilite prin lege şi că sunt meritate de salariaţii unităţii spitaliceşti.

Noi considerăm că sporurile sunt meritate de cei care lucrează în spital şi sunt stabilite prin lege şi cei care au făcut proiectul de lege au studiat situaţia de la fiecare loc de muncă în parte. La noi fiind mai puţin personal lucrează mai mult şi nici măcar atunci să nu dai sporurile la maxim? Atunci când? Deocamdată nu am avut o discuţie aşezată pe problema sporurilor. Bineînţeles că nu acceptăm aşa ceva„, a spus Octavian Dumitru.

O decizie cu privire la acest aspect va fi luată după o expertizare a condiţiilor la fiecare loc de muncă din spital, acolo unde legea permite acordarea unui spor în limite variabile, între minim şi maxim.

One thought on “Sindicatul Sanitas nu acceptă reducerea sporurilor la Spitalul Judeţean

  1. Domnule Damian nu crezi ca vi se potriveste ceva de aici? Este din Legea nr. 95/2006, Art. 1833. – Contractul de management şi, respectiv, contractul de administrare încetează în următoarele situaţii:
    a) la expirarea perioadei pentru care a fost încheiat;
    b) la revocarea din funcţie a managerului, în cazul nerealizării indicatorilor de performanţă ai managementului spitalului public, prevăzuţi în ordinul ministrului sănătăţii publice, timp de minimum un an, din motive imputabile acestuia, şi/sau în situaţia existenţei unei culpe grave ca urmare a neîndeplinirii obligaţiilor managerului;
    b1) la revocarea din funcţie a persoanelor care ocupă funcţii specifice comitetului director în cazul nerealizării indicatorilor specifici de performanţă prevăzuţi în contractul de administrare, timp de minimum un an, din motive imputabile acestora, şi/sau în situaţia existenţei unei culpe grave ca urmare a neîndeplinirii obligaţiilor acestora;
    ___________
    Litera b1) a fost introdusă prin punctul 34. din Ordonanţă de urgenţă nr. 93/2008 începând cu 30.06.2008.

    c) prin acordul de voinţă al părţilor semnatare;
    d) la apariţia unei situaţii de incompatibilitate sau conflict de interese prevăzute de lege;
    e) în cazul nerespectării termenului de înlăturare a motivelor de incompatibilitate ori de conflict de interese;
    f) la decesul sau punerea sub interdicţie judecătorească a managerului;
    g) în cazul insolvenţei, falimentului persoanei juridice, manager al spitalului;
    h) la împlinirea vârstei de pensionare prevăzute de lege;
    i) în cazul în care se constată abateri de la legislaţia în vigoare care pot constitui un risc iminent pentru sănătatea pacienţilor sau a salariaţilor;
    j) în cazul neacceptării de către oricare dintre membrii comitetului director a oricărei forme de control efectuate de instituţiile abilitate în condiţiile legii;
    k) în cazul refuzului colaborării cu organele de control desemnate de instituţiile abilitate în condiţiile legii;
    l) în cazul în care se constată abateri de la legislaţia în vigoare constatate de organele de control şi instituţiile abilitate în condiţiile legii.
    m) nerespectarea măsurilor dispuse de ministrul sănătăţii publice în domeniul politicii de personal şi al structurii organizatorice sau, după caz, a măsurilor dispuse de ministrul/conducătorul instituţiei pentru spitalele din subordinea ministerelor şi instituţiilor cu reţea sanitară proprie.
    ___________
    Litera m) a fost introdusă prin punctul 35. din Ordonanţă de urgenţă nr. 93/2008 începând cu 30.06.2008.

    n) dacă se constată că managerul nu mai îndeplineşte condiţiile prevăzute de dispoziţiile legale în vigoare pentru exercitarea funcţiei de manager;
    ___________
    Litera n) a fost introdusă prin punctul 7. din Ordonanţă de urgenţă nr. 69/2009 începând cu 18.06.2009.

    o) în cazul existenţei pe o perioadă de 3 luni consecutiv a plăţilor restante a căror vechime este mai mare decât termenul scadent de plată, conform prevederilor contractuale sau legale.
    ___________
    Litera o) a fost modificată prin alineatul din Ordonanţă de urgenţă nr. 55/2013 începând cu 06.06.2013.

    (2) Pentru spitalele publice din reţeaua autorităţilor administraţiei publice locale, contractul de management încetează în condiţiile legii la propunerea consiliului de administraţie, în cazul în care acesta constată existenţa uneia dintre situaţiile prevăzute la alin. (1).
    ___________
    Alineatul (2) a fost introdus prin punctul 24. din Ordonanţă de urgenţă nr. 48/2010 începând cu 10.06.2010.
    ___________
    Art. 1833. a fost introdus prin punctul 14. din Lege nr. 264/2007 începând cu 30.07.2007.

    va multumesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *