Nereguli depistate la investiţiile din judeţ. Ţurcanu: În loc de parchet de stejar au pus parchet de 2 lei!

foto Casa CiomacNereguli constatate de Curtea de Conturi în derularea unor investiţii care s-au realizat în judeţul Botoşani. Potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean, Florin Ţurcanu, Curtea de Conturi a sesizat mai multe nereguli în cheltuirea banilor alocaţi la o serie din obiectivele care au fost modernizate recent. Unul dintre acestea este Casa Garabet Ciomac, unde, susţine Ţurcanu, parchetul de stejar a fost înlocuit “cu parchet de 2 lei”. Preşedintele CJ susţine că nu doreşte să fie tras la răspundere pentru greşelile altora, aşa că va cere prin dispoziţie angajaţilor CJ care s-au ocupat de acest proiect recuperarea sumelor. Ţurcanu nu a divulgat suma imputată de Curtea de Conturi.

Vine Curtea de Conturi şi îmi găseşte în loc de tablă de alamă pusă tablă de zinc, în loc de parchet de stejar au pus parchet de 2 lei. Trebuie să mă îndrept împotriva firmelor, să mă cert cu angajaţii, să le cer prin dispoziţie recuperarea sumelor. Nu s-a întâmplat aici, să ceară un preşedinte unui funcţionar public recuperarea  sumelor de bani de sute de milioane lei. A găsit Curtea de Conturi, iar pe mine mă îngrijorează de ce nu au depistat angajaţii care au coordonat proiectul respectiv şi diriginţii de şantier. Atunci este penal pentru dirigintele de şantier, penal pentru funcţionarii mei. Trebuie să respecte fiecare legislaţia. După cum spune legislaţia, după trei ani dacă nu faci toate demersurile legale, toate debitele care vor rămâne de plată sunt în sarcina ordonatorului principal de credit, iar eu nu am nicio vină”, a spus Ţurcanu.

Lucrările de modernizare la Casa Garabet Ciomac, fostul Spital dermato-veneric, au fost finalizate luna trecută. Obiectivul a fost reabilitat de asocierea firmelor Nord Proiect Botoşani şi Victor Construct, valoarea totală a investiţiei fiind de 2.536.011 lei, cu TVA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *