Un nou referendum propus de preşedintele Traian Băsescu

votare referendumPreşedintele Traian Băsescu a anunţat, marţi, că a declanşat procedura pentru organizarea unui nou referendum pentru Parlament unicameral şi maximum 300 de parlamentari. El a declarat că va emite decretul în funcţie de modul în care Parlamentul va respecta voinţa poporului exprimată în 2009

„Misiunea mea este să apăr interesele poporului român până la capăt. De aceea, în această după-amiază, am declanşat procedura unui nou referendum, cu două întrebări: dacă românii doresc Parlament unicameral şi dacă doresc să aibă un Parlament cu 300 de membri. Sigur, procedura este la început. Revizuirea Constituţiei nu s-a încheiat şi mai există şansa ca plenul Parlamentului să vină la respect faţă de poporul român”, a spus şeful statului, într-o declaraţie susţinută la Palatul Cotroceni.

Preşedintele a adăugat că mai există o posibilitate, şi anume Curtea Constituţională să respingă o lege de revizuire a Constituţiei care nu ţine cont de un referendum.

„Eu am declanşat procedura şi voi emite decretul, în funcţie de ce se întâmplă în Parlament şi la CCR. Voi emite decretul în aşa fel încât să dau posibilitatea românilor să se pronunţe, din nou, dacă doresc Parlament unicameral şi dacă doresc un Parlament cu 300 de parlamentari. Este obligaţia mea să nu spun ‘asta e, dragi români’, şi să utilizez toate mijloacele constituţionale pentru a da şanse ca democraţia să învingă voinţa majorităţii parlamentare şi să se aşeze deasupra intereselor politicienilor”, a completat Traian Băsescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *