Criza de personal şi sporurile discriminatorii reclamate la prefect de sindicalişti

sindicate bns costica macaletiSeria de întâlniri ale prefectului Costică Macaleţi cu structurile sindicale din Botoşani a continuat astăzi, 11 iunie, odată cu dialogul ce a avut loc între reprezentantul Guvernului şi reprezentanţii Blocului Naţional Sindical de la nivelul judeţului. Opt lideri ai sindicatelor din domenii precum cel sanitar, poştal, din poliţie, penitenciar sau ambulanţă au avut posibilitatea să expună principalele nemulţumiri cu care se confruntă salariaţii pe care îi reprezintă.

Poliţiştii au explicat că nu au suficient carburant în desfăşurarea activităţii dar şi că nu este recompensat serviciul efectuat în zilele libere. Sindicatul medicilor a atras atenţia asupra sporurilor discriminatorii dar şi a îmbătrânirii îngrijorătoare a colectivului de medici din Botoşani, ceea ce va duce la o criză acută de cadre medicale peste câţiva ani.

Problema arhivelor zonei industriale a fost din nou adusă în discuţie, iar sindicatul de pe ambulanţă se confruntă nu doar cu marea problemă de personal, ci şi cu dificultăţi tehnice din cauza uzurii ambulanţelor, starea drumurilor spre Iaşi şi Suceava fiind de asemenea pe lista de nemulţumiri.

Angajaţii din penitenciar, mult prea puţini în comparaţie cu numărul de deţinuţi pe care îi au în pază, şi-au transmis oferta de muncă pe care o reprezintă persoanele încarcerate, solicitând ajutorul prefectului pentru identificarea unor cereri de forţă de muncă ieftină.

Cele mai grave probleme prezentate par să vină din direcţia poştei, mulţi dintre angajaţii de aici fiind ameninţaţi cu restructurarea posturilor. Cu un volum prea mare de muncă pe care îl are fiecare agent poştal şi cu riscurile pe care le înfruntă acesta, angajaţii se întreabă acum cum a ajuns aici o instituţie care până în 2008 funcţiona pe profit.

Răspunzând punctual la problemele ridicate, prefectul Costică Macaleţi a concluzionat: „Am preluat toate nemulţumirile dumneavoastră şi vom căuta soluţii pe plan local, acolo unde acestea se pot rezolva la acest nivel. În ceea ce priveşte legislaţia neadecvată cred că propunerile dumneavoastră ar trebui prezentate în mod direct parlamentarilor de Botoşani.”

Sursa: comunicat presa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *