Pensionarii de lux ai Botoşaniului. Vezi cea mai mare pensie plătită de stat!

Un botoşănean primeşte acasă o pensie de stat de invidiat. El este remunerat lunar de statul român cu suma de 7.697 lei brut, ajungând la acest venit în condiţii de handicap preexistent calităţii de asigurat, susţin reprezentanţii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate. Pensionarul a lucrat în sistemul de învăţământ, beneficiind şi de indemnizaţie de handicap.

Şi magistraţii au pensii substanţiale. În cazul magistraţilor, cea mai mică pensie de asigurări sociale este de 476 lei , iar cea mai mare pensie de asigurări sociale este de 2962 lei brut. De asemenea, magistraţii mai primesc de la bugetul de stat indemnizaţii, în completarea pensiei de asigurări sociale. Cea mai mică indemnizaţie este de 1915 lei brut, iar cea mai mare de 17.969 lei.

La polul opus, se situează un pensionar care primeşte o pensie de numai un  1 leu. Acesta a cotizat mai puţin de o lună la sistemul asigurărilor sociale, fiind acum pensionar de invaliditate grad III.

În cazul pensiei de un leu, diferenţa până la indemnizaţia socială de 350 lei se suportă din bugetul de asigurări sociale. De anul trecut, din august, conform deciziei Curţii Constituţionale 680-2012, înscrierea la pensie de urmaş şi pensie de invaliditate nu mai este condiţionată de realizarea unui stagiu de cotizare„, a declarat Narcis Dreţcanu, director adjunct la Casa Judeţeană de Pensie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *