Presedinta Tribunalului Botosani a renuntat la sefia Curtii de Apel Suceava

Anitta Herghiligiu, presedintele Tribunalului Botosani
Anitta Herghiligiu, presedintele Tribunalului Botosani

Maria Andrieş va fi noul preşedinte al Curţii de Apel Suceava în urma concursului organizat de Consiliul Superior al Magistraturii.

Chiar dacă după prima probă, cea a interviului, diferenţa dintre cele două aspirante la fotoliul de preşedinte era destul de mică, ieri, la proba scrisă, lucrurile s-au tranşat radical. Mai exact, Anitta Maria Manole, actualul preşedinte al Tribunalului Botoşani, a ales să nu se prezinte. În aceste condiţii, pare doar o formalitate pentru Maria Andrieş să devină preşedintele Curţii de Apel Suceava.

La prima probă a concursului, Maria Andrieş a fost notată cu 9,21 la interviu, în timp ce Anitta Maria Manole a primit 8,60.

Chiar dacă avea şanse pentru a câştiga concursul, preşedinta Tribunalului Botoşani a absentat ieri la proba scrisă.

Maria Andrieş este în acest moment vicepreşedinte al Curţii de Apel Suceava, iar dacă va fi declarată admisă la concursul organizat de CSM îşi va intra în drepturi în funcţia de preşedinte începând cu data de 15 iulie. La această dată expiră mandatul actualului preşedinte, Cezar Hîncu, care va pleca de la instanţa suceveană.

Cezar Hîncu a câştigat concursul pentru ocuparea unui post de judecător la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, iar în perioada următoare va pleca la Bucureşti pentru a-şi intra în atribuţii.

Sursa> Monitorul de Suceava

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *