Peste 100 de preoti, la Capela Penitenciarului Botosani

Penitenciarul BotosaniPentru prima dată de la sfinţirea Capelei “Duminica Tuturor Sfinţilor”, Penitenciarul Botoşani va găzdui în data de 10 iunie un deosebit eveniment, care va reuni peste 100 de preoţi din cadrul Protopopiatului Botoşani, personalul unităţii penitenciare, precum şi persoane private de libertate custodiate.

Programul activităţilor va începe la ora 07:30 cu Sfânta Liturghie săvârşită de către soborul de preoţi, sub îndrumarea Părintelui Protopop dr. Lucian Leonte, protoiereu al Protopopiatului Botoşani.  În cadrul slujbei, se vor pomeni toţi cei care au lucrat de-a lungul timpului unitatea penitenciară, dar şi credincioşi martiri din perioada comunistă (preoţi care au pătimit în acest penitenciar).

Evenimentul, prilejuit de şedinţa lunară a preoţilor botoşăneni, va continua în clubul unităţii penitenciare. Începând cu ora 10:00, persoanele participante vor putea urmări un material cu privire la activităţile moral-religioase desfăşurate de preotul capelan cu persoanele custodiate. În acelaşi context, tema întrunirii va face referire la religiozitatea persoanelor private de libertate, precum şi la rolul şi importanţa activităţilor religioase în reabilitarea morală a celor care au suferit o condamnare.

Sursa> comunicat presa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *