Dosare penale pentru infracţiuni la Codul Rutier

Inspectoratul de politie judeteanMai multe persoane s-au ales cu dosare penale după ce au fost prinse în flagrant săvârșind diferite fapte ilegale pe drumurile publice.

Vineri,  în jurul orei 15.30, a fost depistat în trafic, pe strada Sucevei din municipiul Botoşani, un autoturism înmatriculat în Germania, la volanul căruia se afla un tânăr de 25 ani, din comuna Albeşti, județul Botoşani. Verificările efectuate de poliţişti au stabilit că autoturismul respectiv a fost radiat din circulaţie de autorităţile din Germania la data de 23 aprilie. Faţă de acesta s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul  neînmatriculat.

Sâmbătă, în jurul orei 17.35, a fost depistat în trafic, pe DE 58, în oraşul Flămânzi, judeţul Botoșani, mopedul condus de un bărbat de 39 ani, din localitate. Verificările efectuate au stabilit că bărbatul nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie, astfel încât, acesta este cercetat penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere.

Tot sâmbătă, în jurul orei 20.46, a fost oprit în trafic, pe strada Independenței, din municipiul Botoşani, autoturismul condus de  un bărbat de 34 ani, din municipiu. Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentrație de 1,06 mg/l alcool pur în aerul expirat; acestuia i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. Conducătorul auto este cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice de către o persoană având o îmbibaţie alcoolică în sânge peste limita legală.

Vineri,  în jurul orei 10.40, a fost depistat în trafic, pe DC 33C, între localitățile Mihălășeni și Sărata, judeţul Botoşani, mopedul condus de  un bărbat de 47 ani, din comuna Mihălășeni, județul Botoșani. În urma verificărilor efectuate s-a constatat că bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule. Față de acesta au fost întocmite acte procedurale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *