Focuri de armă pentru prinderea unor contrabandişti

contrabandist de tigariPoliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Rădăuţi Prut au confiscat 6.000 pachete cu ţigări de provenienţă R. Moldova, în valoare de 54.540 lei, care au fost transportate peste raul Prut de trei cetateni din Republica Moldova.
În noaptea de 06/07 iunie 2013, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F Rădăuţi Prut au organizat o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii contrabandei cu ţigarete. 
Astfel, în jurul orei 01.50, lucrătorii SPF Rădăuţi Prut au observat, cu ajutorul aparaturii de vedere pe timp de noapte, pe malul romanesc al râului Prut, trei persoane care intenţionau să transporte, către interiorul ţării, trei colete voluminoase.
O echipă operativă s-a deplasat la faţa locului şi a procedat la somarea legală a celor trei persoane.
Acestea nu s-au supus somaţiei prin voce, au abandonat coletele şi au încercat să fugă, motiv pentru care poliţiştii de frontieră au efectuat foc de avertisment cu armamentul din dotare, fiind trase 10 focuri de armă în plan vertical, fără a rezulta victime sau pagube materiale.
În urma acţiunii, poliţiştii de frontieră au reţinut un bărbat, cetăţeanul din R. Moldova V. B., de 17 ani.
Celelalte două persoane au sărit în râul Prut, retrăgându-se pe teritoriul R. Moldova.
     Imediat au fost anunţate autorităţile de frontieră din R. Moldova despre eveniment, acestea informând că au reuşit reţinerea unei alte persoane de sex masculin.
    La cercetarea terenului au fost descoperite trei colete ambalate în folie de polietilenă de culoare neagră ce conţineau 6.000 pachete ţigări, în valoare de 54.540 lei, care au fost ridicate în vederea confiscării.
Poliţiştii de frontieră au întocmit cetăţeanului moldovean dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de contrabandă şi intrare în ţară prin trecere ilegală a frontierei, dosarul urmând a fi prezentat Parchetului de pe langa Judecătoria Darabani, iar persoana în cauză a fost predată, conform protocolului încheiat între cele două state, autorităţilor din R.Moldova.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *