Rupere de nori la Drăguşeni. O familie salvată din ape

inundatii PrutDoi copii, unul de două luni şi jumătate şi celălalt de patru ani, dar şi mama lor, în vârstă de 30 de ani, din satul Podriga, comuna Drăguşeni, au fost salvaţi de pompieri, vineri după-amiază, din locuinţa înconjurată de ape. Cei trei membri ai familiei se aflau în locuinţă, construită pe o vale, când apa scursă de pe versanţi le-a inundat gospodăria. În interiorul casei apa măsura peste 10 centimetri, dar pe drumul de acces spre locuinţă depăşea un metru. Îngrijorată că nivelul apei ar putea creşte şi că se apropie lăsarea întunericului, femeia a solicitat ajutorul pompierilor. Un echipaj din cadrul Gărzii de Intervenţie Săveni s-a deplasat la locul indicat, cu accesorii specifice pentru salvarea oamenilor din astfel de situaţii. Pentru a ajunge la locuinţa inundată, pompierii au parcurs cca. 50 de metri prin apa, care măsura pe alocuri un metru, legaţi cu o frânghie. Întrucât viteză de deplasare a apei era foarte mare, aceştia s-au folosit de un buldoexcavator pentru a evacua cele trei persoane din zona inundată. Familia a rămas să înnopteze la rudele din satul Podriga.

Potrivit datelor preliminare, transmise în ultimele zece ore de către Comitetele Locale pentru Situaţii de Urgenţă, ca urmare a ploilor torenţiale, în judeţul Botoşani au fost inundate alte două case, trei anexe gospodăreşti. La o instituţie de învăţământ din Cuzlău, comuna Păltiniş a fost deteriorat acoperişul şi tavanul.

Au fost degradaţi 15,5 km de drum comunal şi naţional (1,5 km drum naţional în localitatea Mihăileni). Au fost avariate opt poduri şi 26 podeţe şi inundate peste 400 de ha de teren arabil.

La ora 18.00, doar o singură localitate nu era alimentată cu energie electrică.

Atenţionarea meteorologică „Cod Galben” de ploi torenţiale, grindină şi intensificări de vânt emisă, ieri, pentru judeţul Botoşani, expiră vineri seară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *