Portariuc despre externalizarea serviciilor la Nova Apaserv: Prin impactul cu efect social, cred că ar trebui să fim şi noi consultaţi

ovidiu portariucPrimarul Ovidiu Portariuc recomandă celor care conduc societatea Nova Apaserv atenţie sporită în luarea deciziei privind externalizarea serviciilor. El a declarat, vineri, că impactul social va fi unul puternic, în cazul în care oamenii vor fi trimişi în şomaj. Mai mult, Portariuc consideră că ar fi fost normal ca reprezentanţii Nova Apaserv şi cei ai Consiliului Judeţean să aibă o discuţie extinsă pe această problemă cu toţi factorii de decizie, implicit cu Executivul Primăriei.

Eu recomand, pentru că impactul va fi asupra a 1000 de botoşăneni, luând în calcul personalul existent acolo cu tot cu familii, multă atenţie în a lua această decizie. Poate că dacă era în altă zonă nu mă pronunţam, dar vorbim de 1000 de botoşăneni care vor fi afectaţi într-un fel sau altul Externalizarea nu va produce numai efecte pozitive, are şi multe efecte negative. Poate duce la pierderea controlul asupra operaţiunilor respective, poate duce la o creştere a costurilor la apă, de asta aş recomanda multă atenţie la luarea acestei decizii şi o analiză şi o discuţie mai extinsă cu toţi factorii de decizie. Municipiul Botoşani, deşi este cel mai mare consumator, are doar 1% din acţionariat, dar prin impactul cu efect social, cred că ar trebui să fim şi noi consultaţi şi să fie o consultare mai largă”, a spus Portariuc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *