Trei botoşăneni au ajuns la spital cu intoxicaţie de la ciuperci

UPU BotosaniTrei persoane, printre care şi o mamă cu fiul său, au ajuns la spital după ce au consumat ciuperci culese din pădure. O persoană are 41 de ani şi este din comuna Blândeşti, iar ceilalţi doi sunt din Buimăceni, cu vârste de 42 de ani, respectiv 22 de ani. Pacienţii se plângeau de dureri de cap, stări de vomă şi ameţeli şi au declarat medicilor că au consumat hribi. Toţi trei au rămas internaţi la Spitalul Judeţean.

Chiar dacă mulţi spun că cunosc ciupercile comestibile, datorită modificării climei pot apărea şi la nivelul acestora anumite modificări genetice, din ciuperci comestibile se pot transforma în ciuperci otrăvitoare. Recomandăm mai ales consumul ciupercilor de crescătorie, deoarece ele sunt verificate înainte de a fi date la consum, iar dacă populaţia preferă să consume ciuperci din pădure, să fie vigilentă şi să verifice bine aceste ciuperci, întrucât pot apărea cazuri care pot duce până la decesul pacientului„, a spus medicul Petre Rădăuceanu, şef UPU SMURD.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *