Alianţa Dreptate şi Adevăr continuă să funcţioneze la Botoşani

Corneliu Furtuna si Cristian Roman
Corneliu Furtuna si Cristian Roman

Alianța Dreptate şi Adevăr, dintre  Forţa Civică şi PNŢCD, continuă să funcționeze la Botoşani, în ciuda faptului că înregistrarea oficială a acesteia a fost respinsă de Tribunalul Bucureşti. Liderii locali ai celor două formațiuni politice spun că au o colaborare bună, ce nu este condiţionată de îndeplinirea unei proceduri juridice.

Există un protocol semnat între cele două partide, iar noi îl respectăm în plan judeţean, avem o relaţie foarte strânsă şi corectă. Înregistrarea acestei alianţe în Registrul Partidelor Politice este doar o formalitate. Am înţeles că s-au făcut nişte omisiuni în documentaţia depusă la Tribunalul Bucureşti, care vor fi remediate. E totuşi important ca, din punct de vedere juridic, pentru confrutările electorale ce vor veni, să creăm acel cadru care să faciliteze unificarea forţelor politice de dreapta”, a declarat preşedintele organizaţiei Forța Civică Botoşani, Cristian Constantin Roman. Acesta a precizat că înregistrarea alianţei nu a fost contestată de nimeni.

Referitor la disensiunile de la nivelul conducerii centrale a Partidului Național Țărănesc Creștin Democrat, liderul județean al acestei formațiuni politice susține că ele se vor rezolva cu mecanismele interne ale partidului și că Alianța D.A. nu este afectată în nici un fel.

Au apărut unele divergențe, însă PNȚCD are creat cadrul instituțional pentru gestionarea unor astfel de situații. Un partid cu o asemenea încărcătură istorică nu se poate opri din drumul său din cauza unor oameni care poate au interesul să pună piedici, a declarat Corneliu Furtună, președintele organizației județene Botoșani a PNȚCD.

Sursa: comunicat presa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *