Prefectul Macaleti: În câteva ore judeţul va înfrunta un nou front atmosferic de precipitaţii şi fenomene conexe

Costica macaleti
Costica Macaleti

Prefectul Costică Macaleţi, în calitatea sa de preşedinte al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, a avertizat că în următoarele ore efectele precipitaţiilor pot fi mai grave decât cele înregistrate pe parcursul zilei de ieri şi în noaptea trecută. De aceea, la finalul videoconferinţei organizate de Guvern astăzi, Macaleţi a solicitat luarea unor măsuri de prevenire a situaţiilor de urgenţă ce pot apărea. Astfel, prefectul a cerut efectuarea analizelor apei potabile, pentru a nu fi pusă în pericol sănătatea botoşănenilor, în timp ce administratorii drumurilor vor trebui să aibă în atenţie podurile şi podeţele ce ar putea bloca scurgerea apei de ploaie. Specialiştii Inspecţiei de Stat în Construcţii vor trebui să verifice cele 6 locuinţe inundate din Ştefăneşti pentru a se trece la cazarea familiilor în alte locaţii, dacă se impune o astfel de măsură.

„În câteva ore judeţul va înfrunta un nou front atmosferic de precipitaţii şi fenomene conexe, despre care prognozele anunţă că va fi mai puternic decât cel de ieri. Precipitaţiile însumate de la începutul lunii ating şi 89 de litri pe metrul patrat, cum este cazul Stânca Costeşti. Deci apa nu mai intră în pământ, iar riscul de băltiri şi de noi inundaţii este mare”, a explicat prefectul.

Meteorologii anunţă că ploile vor continua în averse în următoarele 10 zile, fenomenele urmând să se accentueze la începutul săptămânii viitoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *