Noi inundaţii în noaptea de joi spre vineri

inundatii tudoraNatura a continuat să producă pagube în judeţul Botoşani, iar în noaptea de joi spre vineri mai multe case şi gospodării din localitatea Ştefăneşti au fost afectate de inundaţii.

Potrivit prefectului Costică Macaleţi, au fost inundate şase locuinţe, două anexe gospodăreşti şi 12 curţi din Ştefăneşti. La faţa locului au intervenit mai multe echipaje ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă.

Joi seară, au fost inundate 14 curţi şi două anexe gospodăreşti în Copălău, două curţi în satul Draxini- comuna Băluşeni.

De asemenea, la Draxini au fost inundate şapte hectare de teren arabil şi 15 de păşune şi fâneţe.

La Broşteni- Durneşti au fost ucise 13 oi de un trăsnet, iar la Suliţa două bovine au fost electrocutate de un cablu electric rupt de vânt.

Vineri dimineaţă, 39 de localităţi nu aveau energie electrică.

În satul Cristeşti, comuna Cristeşti, din cauza vântului au fost avariate acoperişurile a două depozite de furaje, au fost distruse 250 m.p. folie polietilenă de pe un solar (fără a afecta cultura din interior) şi au fost distruse cupola şi parbrizul unui autoturism ca urmare a prăbuşirii unui perete de BCA de la o anexă aflată în construcţie.

Au fost avariate patru linii electrice de medie tensiune, respectiv:

– Hudum – Liteni (SV) – conductor rupt de un copac căzut pe liniile electrice<

– Hudum – Hlipiceni – conductor rupt;

– Călăraşi – Ştefăneşti – conductor rupt;

– Darabani – Rădăuţi Prut – conductor rupt.

Au fost degradaţi 8,3 km de drum comunal (8 km de drum comunal din satul Draxini, comuna Băluşeni,0,3 km de drum comunal în satul Copălău) şi 5 km de drum sătesc (3 km de drum sătesc în Ştefăneşti – Sat şi 2 km de drum sătesc în satul Bădiuţi, oraşul Ştefăneşti).

Au fost colmatate cinci fântâni în satul Copălău şi avariate cinci podeţe (4 în satul Draxini, comuna Băluşeni şi 1 în Copălău).

Au fost inundate 15 ha păşuni şi fâneţe şi şapte ha teren arabil în satul Draxini, comuna Băluşeni.

Cel mai mult a plouat la Stânca, Ştefăneşti, respectiv 43 l/m.p..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *