Senatorul Şerban Mihăilescu se opune desfiinţării Judecătoriei Darabani

serban mihailescu
Serban Mihailescu

Vicepreşedintele Uniunii Naţionale pentru Progresul României (UNPR), senatorul Şerban Mihăilescu, critică propunerea Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) de desfiinţare a 30 de judecătorii, printre care şi Judecătoria Darabani din judeţul Botoşani.

El a declarat, joi, că parlamentarii Uniunii Social Liberale se vor opune unei astfel de iniţiative.

„Am luat la cunoştinţă cu uimire de acest raport care a fost avizat de CSM. Până la decizia finală este cale lungă, dar parlamentarii USL se vor opune prin toate puterile unei astfel de decizii. Nu putem fi judeţul în care tot timpul cineva desfiinţează ceva”, a afirmat parlamentarul UNPR, ales în Colegiul senatorial Darabani- Săveni.

El apreciază că efortul financiar de funcţionare a Judecătoriei Darabani este mai mic decât efortul pe care ar trebui să îl facă cei aproape 80.000 de locuitori deserviţi de Judecătoria Darabani pentru a beneficia de actul de justiţie.

Un grup de lucru interinstituţional, format din specialişti ai Consiliului Superior al Magistraturii, Ministerului Justiţiei şi Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis desfiinţarea a 30 de instanţe şi a parchete, printre care şi Judecătoria şi Parchetul de pe lângă Judecătoria Darabani.
Concluziile de bază ale Grupului sunt în sensul eficientizării activităţii instanţelor şi parchetelor în condiţiile restricţiilor bugetare cu care se confruntă România, având în vedere şi trendul asemănător din ţările Uniunii Europene, raţionalizarea instanţelor şi parchetelor prin desfiinţare sau rearondare de localităţi fiind un mijloc de realizare a acestor scopuri.
Raportul acestui grup de lucru a fost aprobat de Plenul CSM în 4 iunie şi a fost trimis Ministrului Justiţiei în vederea iniţierii proiectului de lege privind desfiinţarea acestor instanţe şi parchete.

4 thoughts on “Senatorul Şerban Mihăilescu se opune desfiinţării Judecătoriei Darabani

  1. Domnule Mihailescu, dupa 6 luni de la alegerea dumitale in sfirsit, vad si eu a interventie, dar si aceea – cred eu – nereala sau, mai bine zis, tardiva. De ce?
    Pentru ca aceasta ,,virulenta opozitie” sic! trebuia facuta inainte de 4 iunie.Acum nu mai are nici o importanta.

  2. Nea’ Miki spaga, te bagi in seama , sa vada lumea ca existi!… De fapt si de drept tu trebuia sa fii cazat pe la ,,universitatea’ ‘ de langa Rediu , dar ti-ai mai aranjat un mandat si mafiot cum te stie toata lumea, tragi sforile si umbli cu abureli patetice. Hai sictir !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *