Efectele ploii torenţiale: Case inundate, stâlpi şi copaci doborâţi de vânt, oi trăsnite

inundatii tudoraPloaia torenţială căzută joi după amiază a făcut pagube în mai multe localităţi ale judeţului Botoşani. Potrivit reprezentantului Guvernului în teritoriu, Costică Macaleţi, în localitatea Cristeşti acoperişurile a două case au fost avariate, în timp ce laBroşteni, comuna Durneşti, 13 oi au fost lovite de trăsnet, iar la Suliţa două bovine au fost electrocutate de un cablu electric rupt de vânt.

La ora 18.30  erau afectate patru linii de medie tensiune. Pentru remedierea defecţiunilor intervin echipe ale E.ON.

De asemenea, mai multe gospodării din localitatea Copălău sunt inundate, în urma unei ruperi de nori.În mai multe localităţi din judeţ nu există curent electric după ce mai mulţi stâlpi de electricitate au fost doborâţi de vânt. Din cauza unui arbore căzut la apământ, circulaţia pe drumul dintre Orăşeni Deal şi Cristeşti a fost blocată.

Potrivit datelor furnizate de Sistemul de Gospodărire a Apelor Botoşani, la Cristineşti, în intervalul 15.30 – 16.00, s-au înregistrat 32 de l/ m.p., iar la Vorona 25 l/ m.p..

Până vineri seară, judeţul Botoşani se află sub atenţionare meteorologică „Cod Galben” de ploi torenţiale, grindină şi intensificări de vânt.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *