Jucării oprite temporar de la comercializare pentru că puneau în pericol viaţa copiilor

jucariiMai multe jucării au fost retrase temporar de la comercializare, după ce comisarii de la Protecţia Consumatorului au constatat că pot pune în pericol sănătatea copiilor. 17 agenţi economici care comercializează jucării au fost verificaţi de comisarii Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului, verificarea vizând  modul în care se respectă prevederile legale privind siguranța jucăriilor.

Din cei 17 agenți economici verificați, nouă au primit avertismente, iar doi s-au ales cu câte o amendă în valoare de 5.000 de lei fiecare. De asemenea, comisarii au oprit temporar de la comercializare 24 de jucării, care nu aveau instrucțiunile traduse în limba română.

Principala abatere a fost aceea că instrucțiunile de utilizare nu erau traduse în limba română, care este vârsta de la care pot fi folosite. Nu aveau precuțiunile de utilizare. Avertismentele s-au dat pentru nefișare prețuri„, a declarat Neculai Rață, comisar în cadrul Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *