Muniţie neexplodată, distrusă în poligonul din Copălău

munitieInspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani a desfăşurat miercuri, 5 iunie, în poligonul militar Copălău, o acţiune de distrugere a elementelor de muniţie rămase neexplodate, descoperite pe raza judeţului Botoşani de la începutul acestui an.

Operaţiunea a fost executată de o echipă de specialişti din cadrul I.S.U. Botoşani, condusă de maiorul Ştefan Uşurelu.

Au fost distruse 387 elemente de muniţie, atât de infanterie, artilerie, cât şi peste  40.000 de obiecte artizanale pe bază de amestecuri pirotehnice. O parte din elementele de muniţie descoperite erau în stare de funcţionare, cu un grad ridicat de pericol la transport şi manipulare. Misiunea a fost executată în condiţii de siguranţă maximă.

La această activitate a participat şi prefectul judeţului – Costică Macaleţi, în calitate de preşedinte al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

Pirotehnicienii botoşăneni reamintesc cetăţenilor că, în cazul în care descoperă muniţie rămasă neexplodată, să nu atingă aceste elemente, să nu le lovească sau să le mişte din locul în care au fost găsite, să nu încerce să demonteze componentele muniţiei sau să le ridice, transporte sau depoziteze şi să anunţe ISU sau Poliţia prin telefonul de urgenţă 112, pentru a interveni în vederea ridicării şi neutralizării acestor elemente.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *