Şerban Mihăilescu se declară îngrijorat de majorarea facturilor la energie

Serban MihailescuSenatorul Şerban Mihăilescu, vicepreşedinte al UNPR, consideră că România a greşit în momentul în care a semnat acordul de aderare la piaţa unică de energie a Uniunii Europene.

El a declarat vineri că ţara noastră nu este pregătită pentru a alinia tarifele la energie la nivelul celor din statele puternic dezvoltate ale UE.

Eu consider că România a făcut o greşeală în 2011 că a semnat pentru această piaţă unică. Pe noi ne obligă să facem majorări în 2013, 2014. N-am nicio încredere că vom reuşi să ţinem pasul cu aceste facturi care vor fi din ce în ce mai mari pentru populaţie„, a afirmat Şerban Mihăilescu.

Parlamentarul UNPR, care activează în Comisia economică, industrii şi servicii a Senatului, este de părere că autorităţile române ar trebui să solicite UE amânarea aplicării directivelor privind piaţa energiei electrice şi gazelor naturale. El este convins că „problema energiei va fi pentru România cea mai importantă problemă a următoarelor luni”. Şerban Mihăilescu şi-a manifestat dezamăgirea faţă de nivelul ridicat al preţului la gazele importate din Rusia, care sunt mult mai mari decât toate statele dezvoltate din UE.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *