Primăria Frumuşica cere sprijin guvernamental pentru implementarea unui proiect de 2,5 milioane de euro

doina federovici senatPrimaria comunei Frumusica din judetul Botoşani a accesat proiectul “Valorificarea resurselor regenerabile pentru producerea energiei verzi, construirea unei capacitati de producere a energiei electrice prin valorificarea resurselor solare  – proiect cofinantat din Fondul European de Dezvoltare Regionala, axa prioritara 4 din Programul Operational Sectorial “Cresterea competitivitatii Economice

Prin adresa nr. 271979/26.03.2013, Ministerul Economiei – Organismul intermediar pentru Energie, a anuntat primaria Frumusica, ca i-a fost aprobat si propus pentru finantare proiectul sus mentionat. Pentru implementarea acestui proiect suma nerambursabila este de  11.575.965,80 lei iar contributia solicitantului este de 445.958,24 lei.

Deoarece proiectul a fost depus în aprilie  2010, iar instiintarea ca proiectul a fost aprobat pentru finantare a fost comunicată abia la sfirsitul lunii martie 2013, autoritatea locală nu are prevăzută în buget – și așa insuficient- această sumă, deci nu poate suporta cofinanțarea. Desi a solicitat sprijin din partea Consiliului Judetean Botosani aceasta institutie si-a  exprimat toată disponibilitatea de a sprijini astfel de situaţii, dar,  din nefericire,  au comunicat Primariei că nu  dispun sume cu astfel de destinații in acest moment.

„Având în vedere principiile care au stat la baza constituirii bugetului de stat, unul din cele mai importante fiind cofinanţarea proiectelor europene, dar  şi importanţa proiectului  pentru această zonă, vă rog să ne precizaţi în ce măsură această primărie şi de altfel toate primăriile care se află în situaţii similare vor beneficia la rectificarea bugetară de suport financiar din partea Guvernului, implicit a Ministerului de Finanţe. Un astfel de sprijin pentru o comunitate care a fost privata ani la rand de fonduri, inclusiv cele pentru remedierea infrastructurii rutiere, ar fi de un real folos pentru cele peste 5500 de suflete care locuiesc in zona”, se arată într-o interpelare adresată de senatorul Doina Federovici miniştrului de Finanţe, Daniel Chiţoiu şi celui delegat pentru buget, Liviu Voinea.

One thought on “Primăria Frumuşica cere sprijin guvernamental pentru implementarea unui proiect de 2,5 milioane de euro

  1. [MARKED AS SPAM BY ANTISPAM BEE | Server IP]
    sunt foarte multe primarii chiar cu proiecte in derulare si care nu au cum sa mai vina cu cofinantare. de ce nufolositi machetele d lui Turcanu de la Consiliu Judetean. Dumnealui stie foarte bine situatia cu proiecte din judet.
    Conform legii trebuie in primulk rand sustinute proiectele in derulare. Daca va place la tribuna si veti sa faceti ceva cereti macar fonduri pentru finalizarea proiecteleor incepute asa cum si legea spune .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *