Directorul Institutului Francez din Iaşi în vizită la prefect

prefectul Costica Macaleti si directorul Centrului Cultural francez IasiPrefectul Costică Macaleţi, l-a avut astăzi oaspete pe Alain Ramette, directorul Institutului Francez din Iaşi. Cu această ocazie oficialul a anunţat intenţia Excelenţei Sale Philippe Gustin, Ambasadorului Franţei la Bucureşti, de a efectua o vizită în Botoşani la finalul lunii iunie. Directorul institutului s-a arătat deosebit de impresionat de municipiul Botoşani, apreciindu-l a fi „mai frumos decât Iaşiul”.

Musafirul a detaliat şi o discuţie pe care avut-o, tot astăzi, cu reprezentanţii Colegiului Naţional „A.T.Laurian”, în cadrul acesteia arătându-se de acord cu posibilitatea elevilor botoşăneni de a da examenul pentru D.E.L.F sau D.A.L.F. (diplome de atestare a cunoaşterii limbii franceze recunoscute pe plan internaţional) la sediul colegiului botoşănean. Astfel, aspiranţii la cele două atestate nu vor mai trebui să meargă în Iaşi pentru a susţine testarea.

„Ne face o deosebită onoare să primim la Botoşani vizita Excelenţei Sale, domnul Ambasador al Franţei şi aceasta pentru că ţările noastre au foarte multe în comun. Vom încerca să organizăm o întâlnire cât mai utilă atât pentru botoşăneni, cât şi pentru partea franceză.”, a declarat prefectul Costică Macaleţi 

Sursa: Comunicat de presă Instituţia prefectului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *