Botoşaniul, printre judeţele cu cele mai puţine maşini noi vândute în 2013

statistica masini noiJudeţul Botoşani figurează printre judeţele în care s-au vândut cele mai puţine maşini noi în primele patru luni din 2013. Potrivit datelor Asociaţiei Producătorilor şi Importatorilor de Automobile (APIA), în lunile ianuarie- aprilie, în Botoşani s-au comercializat doar 19 autoturisme noi, cu şapte mai puţine decât în aceeşi perioadă a anului trecut.
Procentul de 0,1 autoturisme noi la mia de locuitori plasează Botoşaniul pe poziţia a 38-a în ţară, înaintea unor judeţe precum Sălaj- 12, Covansa 6 şi Mehedinţi- 1.
masini multePotrivit APIA, în România, în primele patru luni s-au vândut 13.400 de maşini noi. Cea mai mare creştere din primele patru luni ale acestui an a fost înregistrată în judeţul Vaslui, de aproape 80%, la 51 de maşini, sau echivalentul a patru maşini noi la 10.000 de locuitori din populaţia civilă medie, potrivit datelor corelate cu cele de la Comisia Naţională de Prognoză.
Printre judeţele mari care au crescut se numără Cluj, cu un avans de 15%, la aproape 1.100 de maşini. Din aceeaşi categorie face parte şi Argeş care a urcat cu 1% în acelaşi interval, la 733 de maşini. Vânzările de maşini în Bucureşti şi Ilfov au scăzut în intervalul ianuarie-aprilie cu 8%, la puţin peste 9.000 de maşini.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *