Școala din Dîngeni și Școala 11, câștigătoarele concursului „Ce poți face cu capace?”

Școala gimnazială nr 1 Dîngeni și Școala nr 11 din Botoșani au fost declarate câștigătoarele locului I în concursul „Ce poți face cu capace?”, aflat anul acesta la cea de-a II-a ediție.

Competiția organizată în cadrul proiectului „Sistem Integrat de Management al Deşeurilor în Judeţul Botoşani”, se adresează elevilor claselor I- VIII, încurajându-i să recicleze materialele plastice şi constă în strângerea unui număr de minim 5.000 capace de PET cu care se vor realiza mozaicuri pe asfalt, care să ilustreze vizual teme legate de protecţia mediului.

Activitata s-a desfășurat de la ora 10.00 până spre ora 14.00 pe pietonalul Unirii, chiar de ziua copilului, și a strîns un număr de 50 de lucrări realizate de elevi ai școlilor participante.

În urma deliberării, școala gimnazială Dîngeni a câștigat locul I la clasele gimnaziale, iar Școala nr 11 la clasele primare.  Cîștigătorii locurilor I au primit câte 10 biciclete. Fiecare echipaj al școlilor participante a fost compus din 10 elevi, fiecare având ca sarcină să aducă până în ziua concursului cât mai multe capace de la peturi.

Locul II la clasele primare a fost obținut deȘcoala din Orășeni Deal iar la V-VIII, de Școala nr 7 din Dorohoi. Locul III, la clasele primare a revenit Școlii de la Roma, la gimnaziu Școlii 7 Botoșani. La locul al II -lea organizatorii au oferit ca premiu seturi tenis de masă, iar la locul III, mingi de fotbal.

Față de anul trecut, s-a simțit o creștere în prezența școlilor din județ. Potrivit organizatorilor, participarea școlilor din județ a fost la egalitate egalitate cu cele din municipiu, reședință de județ. În total, au fost circa 600 de participanți

2 thoughts on “Școala din Dîngeni și Școala 11, câștigătoarele concursului „Ce poți face cu capace?”

  1. [MARKED AS SPAM BY ANTISPAM BEE | Server IP]
    Ce poti face cu capace?
    Sa le strangi, ar fi un raspuns perfect legal . Da , este frumoasa initiativa , dar dupa ce se termina , un minimum de spirit civic te-ar indemna sa nu le lasi aruncate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *