Concurs de mânuit drujba la Direcţia Silvică

concurs taietori de copaci directia silvica BotosaniUn neobişnuit concurs de mânuit drujba a avut loc, joi, la Direcţia Silvică Botoşani. La întrecere au participat 20 de lucrători de la cele şase ocoale silvice ale Direcţiei Silvice din judeţul Botoşani. Fasonatorii mecanici s-au întrecut, contratimp, în cinci probe- doborârea arborelui, curăţirea de crăci, tăierea combinată, tăierea de precizie, dar şi montarea şi demontarea lanţului.

Competiţia a avut loc în pădurea de la Vorona, unde „drujbarii” au avut nevoie de doar câteva secunde sau zeci de secunde pentru a -şi arăta îndemânarea şi priceperea în mânuirea drujbei.

Fasonatorii mecanici reprezintă acea categorie de muncitori cu un grad de responsabilitate şi perfecţionare foarte ridicat, pentru că ei trebuie să execute toate operaţiunile astfel încât şi din punct de vedere al protecţiei muncii să fie în siguranţă”, a afirmat directorul Direcţiei Silvice, Sorin Corduneanu.

Câştigătorul competiţiei este Gheorghe Pânzaru, de la Ocolul Silvic Mihai Eminescu, care a primit şi un premiu de 3.000 de lei. Pe locul al doilea s-a clasat Mihai Dupu de la Ocolul Silvic Dorohoi, iar pe trei Dan Ocu de la Ocolul Silvic Botoşani.

 Câştigătorul va participa la etapa naţională a concursului „Cel mai bun fasonator mecanic”, care se va desfăşura între 11 şi 14 iunie în judeţul Timiş.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *