Liceul cu Program Sportiv, criticat că a primit grosul bugetului la investiţii

CL 1Consilierul local Florin Ghiorghiţă a criticat, joi, în sedinta de Consiliul Local, faptul că Executivul Primăriei a direcţionat 90% din fondurile alocate pentru investiţii în şcoli unei singure unităţi de învăţământ. Potrivit lui Ghiorghiţă, Liceului cu Program Sportiv i-au fost alocate 3,5 miliarde lei, asta în condiţiile în care sunt şcoli, precum Colegiul Mihai Eminescu sau Colegiul „A.T.Laurian”, nu au primit niciun leu.

S-au alocat peste 3,5 miliarde lei vechi, în condiţiile în care total buget reprezintă undeva 90% din total investiţie în şcoli. Doamna Huncă, să explicaţi profesorilor, elevilor şi directorilor, cum un liceu cu program sportiv ia o investiţie a Primăriei de peste 90% din total buget investiţii în şcoli, pentru construirea unei biblioteci sau mansardări, nu a unui teren de sport pentru ca elevii să facă performanţă. Ar trebui să mai dăm la Colegiul Eminescu bani pentru un atelier mecanic, la Laurian eventual pentru un teren de sport pentru lupte. Să ne spuneţi dacă există o incompatibilitate între dv şi soţul dv, care este director la Liceul Sportiv”, a precizat Ghiorghiţă.

Acesta a cerut Eeecutivului Primăriei ca investiţiile în şcoli să fie prioritizate.

Primarul Ovidiu Portariuc a declarat că la Liceul cu Program Sportiv trebuiesc achitate nişte arierate la investiţii mai vechi, de aceea s-a alocat o sumă atât de mare. El a adăugat că pe viitor vor fi direcţionate fonduri şi pentru celelalte şcoli din municipiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *