Botoşănean trimis în judecată după ce a omorât doi oameni şi rănit alţi şapte

judecatorProcurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava l-au trimis miercuri în judecată pe şoferul autocisternei care, în luna august a anului trecut, a izbit un microbuz plin cu pasageri, aproape de intrarea în Stroieşti dinspre Gura Humorului, accidentul soldându-se cu doi morţi şi şapte răniţi.

Dumitru Grămadă, în vârstă de 42 de ani, din comuna Suliţa, judeţul Botoşani, a fost găsit vinovat de producerea accidentului, anchetatorii considerând că nu a adaptat viteza autocisternei pe care o conducea la condițiile de drum.

În urma expertizei, s-a stabilit că autocisterna rula cu 57 de kilometri la oră, deşi regimul de viteză pe sectorul de drum pe care a avut loc accidentul era de maxim 50 de kilometri la oră.

Într-o curbă la dreapta, autocisterna a izbit microbuzul plin cu pasageri, care făcea curse regulate între Ciprian Porumbescu şi Suceava.

Impactul a fost deosebit de violent, un tânăr de 19 ani decedând pe loc. Ulterior, în Spitalul Judeţean Suceava a decedat şi şoferul microbuzului. Alţi şapte pasageri din microbuz au suferit leziuni, cei răniţi mai grav având nevoie de 150-160 de zile de îngrijiri medicale.

Dumitru Grămadă a fost dat pe mâna judecătorilor pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă. 

Sursa>  Monitorul de Suceava

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *