Un consilier local cere sanctionarea sau demiterea protestatarilor de la Filarmonica. Vezi detalii!

CLConsilierul local Eugen Turcanu a cerut, joi, in cadrul sedintei de Consiliu Local, sanctionarea grupului care a declansat scandalul la Filarmonica. Asta dupa ce, sustine Turcanu, la evaluarea finala directorul institutiei a primit nota mai mare, respectiv 9,12.  El a cerut sanctionarea drastica a protestatarilor sau chiar demiterea acestora.

Acest scandal a facut savoarea ziarelor can-can si , dupa evaluarea finala, situatia a fost ca inainte. Drept urmare, propun sanctionarea grupului care a initiat acest scandal si chiar demiterea lor.  Am facut vreo trei comisii, finale, sferturi, semifinale, cupe, ne-am facut de tot rasul. Am ajuns acum la acelasi concluzii. Ar trebui sa ne cerem scuze acum. In general, cei mai slabi sunt principalii revolutionari”, a spus Turcanu.

La fel de vehement a fost si consilierul Florin Ghiorghita. Acesta a cerut directorului Filarmonicii sa impute protestatarilor concertele anulate.

Nu propun destituirea lor sau darea afara, ca e greu sa gasesti tropetisti, flautisti, violonisti, Eu cer sa li se impute sumele aferente spectacolelor care nu s-au tinut in timpul scandalului. Din fondurile de la cumatrii , nunti, pot sa isi permita acest lucru. Preocuparea lor trebuie sa fie pentru cultura, ca pentru asta sunt platiti. Cer recuperarea prejudiciului si plata dirijorilor care au venit la Botosani”, a spus Ghiorghita.

Primarul Ovidiu Portariuc a spus ca nu este razbunator ca si consilierii locali si a cerut partilor implicate in conflict diplomatie si colaborare.

A fost o situatie care a adus prejudicii de imagine municipiului si, in general, vina nu apartine numai unei parti, ci ambelor. Ca s-a ajuns la aceasta hotarare finala a comisiei, asta nu insemna ca cei care au adus la cunostinat niste lucruri, nu au avut partial dreptate. Ramane raportul comisiei, concluziile care nu-si pierd din veridicitate. As recomanda ambelor parti implicate in acest conflict sa manifeste diplomatie, sa incerce sa discute si sa vada ce probleme sunt. Sa nu transformam o etapa de evaluare intr-o razbunare”, a spus Portariuc.

4 thoughts on “Un consilier local cere sanctionarea sau demiterea protestatarilor de la Filarmonica. Vezi detalii!

  1. Nu stiu cine este acest domn Turcanu, insa prea politic actioneaza.Pe Gheorghita il inteleg, ca domnul Sirbu a fost promovat de PDL.
    Adevarul este ca părtile trebuie sa se reconcilieze. A aplica măsuri absurde inseama a escalada revolta. Este cel putin hilar sa aplici sanctiuni unor angajati pentru ca si-au manifestat unele nemultumiri; acest lucru se putea intimpla in era comunistilor.
    Daca calculam si comparam cheltuielile ocazionate pentru sustinerea unui concert de pian cu cheltuielile pentru organizarea unui concert veti vedea ca , financiar, Filarmonica a avut de cistigat.Si atunci, despre ce prejudiciu discutam? Dincolo de aspectul financiar – in acest caz cu totul neglijabil – pe mine ma supara faptul ca o parte din concertele sfirsitului de stagiune au fost slabe calitativ si asta se datoreaza managerului 100%,tocmai datorită nestiintei lui de a asigura un climat sanatos de munca.
    Mai studiati, mai consilierilor de duzina!

  2. [MARKED AS SPAM BY ANTISPAM BEE | Server IP]
    felicitari calduroase ciracilor managerului si la mai multe ..limbi….

  3. A-ti exprima opinia sau nemultumirea sau mai stiu eu ce ,este normal insa o faci in mod civilizat nu ca la satra dat fiind faptul ca avem de a face cu oameni care au deschis cartea.Dar avand in vedere ca persoana care a inceput aceasta mascareala a facut ce avrut in filarmonica in cei nu stiu cati ani se tot lauda ca are si s-a tavalit pe jos ca un copil caruia i s-a luat jucaria din mana,nu inteleg totusi aceasta disperare in a-l acuza mereu pe actualul manager.O sa ajungeti sa spuneti ca daca ploua afara e vina lui Sarbu.Apoi la evaluare au participat doi oameni din domeniu,din exterior,unul din ei fiind dintre cei mai buni violonisti la momentul actual,chiar nu se tine cont de parerea lor?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *