Turul Ciclist al României va ajunge la Botoşani pe 2 iunie

Turul Ciclist
Turul Ciclist al Romaniei va ajunge la Botosani pe 4 iunie

Traseului Turului României este încă incert, deşi mai este mai puţin de o lună până se va da startul.

Deşi au anunţat la UCI (n.r. – Uniunea Ciclistă Internaţională) traseul şi data desfăşurării Micii Bucle, Federaţia Română de Ciclism (FRC) este în postura de a desena o nouă variantă de traseu din cauza opoziţiei unor autorităţi locale şi a pierderii sprijinului acordat de alte municipalităţi. Astfel, directorul turului, Bogdan Floareş, a pornit într-o nouă recunoaştere, iar ieri a ajuns la Botoşani unde a avut o întrevedere cu primarul Ovidiu Portariuc.

„Botoşaniul rămâne o bornă pe harta Turului României, domnul primar arătându-şi disponibilitatea de a colabora cu noi. Ne bucurăm să revenim la Botoşani pentru a opta oară consecutiv”, a declarat Bogdan Floareş, confirmând astfel declaraţiile preşedintelui FRC, Eduard Novak, potrivit cărora, în ciuda tuturor greutăţilor, ediţia a 50-a a Micii Bucle va trece prin Botoşani.

Noi ne-am angajat să-i sprijinim. Vom atrage sponsori pentru a asigura cazarea şi masa caravanei cicliste. Mă bucur că Botoşaniul este o constantă pe harta ciclismului românesc şi că sunt atât de mulţi iubitori ai acestui sport în oraş şi judeţ”, a declarat primarul Ovidiu Portariuc.

Faţă de prima variantă a traseului, turul va suferi modificări semnificative, în principal din cauza refuzului primarului Clujului, Emil Boc, de a permite caravanei să tranziteze oraşul. În aceste condiţii, municipiul Cluj-Napoca a fost eliminat de pe harta ediţiei din acest an şi se încearcă înlocuirea lui cu Baia Mare sau Bistriţa. În funcţie de variantă care va fi aleasă, cicliştii vor ajunge la Botoşani pe 2 sau pe 3 iulie.

Până la sfârşitul acestei săptămâni trebuie să definitivăm traseul şi să-l transmitem la UCI şi echipelor pentru a avea timp să se pregătească. Zilele acestea vom avea şi răspunsul definitiv al unor autorităţi locale”, a mai afirmat Floareş.

Ediţia a 50-a a Turului României se anunţă a fi cea mai puternică din ultimii ani. La startul ei se vor alinia 18 echipe, care vor avea în componenţă între trei şi şapte ciclişti, adică 115 rutieri. Cele mai multe echipe sunt din România, trei, (Dinamo, Tuşnad Cycling Team Miercurea Ciuc şi echipa naţională). Câte două echipe vor veni din Ucraina, Germania şi Italia. Acestora li se vor adăuga naţionala Moldovei, a Ecuadorului şi cea a Argentinei, dar şi echipe din Danemarca, Bulgaria şi Grecia. Conducerea FRC este în discuţii cu încă două echipe.

De remarcat că la start se va înscrie în calitate de competitor şi noul preşedintele FRC, Eduard Novak.

Bugetul ediţiei din acest an al Micii Bucle este de aproximativ 600.000 de euro. Premiile care se vor acorda în acest an totalizează 24.000 de euro. Locul I va primi 5.700 de euro, locul II – 4.800 de euro, iar locul – 3.600 de euro. Premii în bani se vor acorda până la locul 20. La acestea se vor adăuga premiile de etapă.

 

Noile variante de calendar al Turului Ciclist

30 iunie, prolog: contratimp echipe – Marghita

1 iulie, etapa I: Marghita – Baia Mare

2 iulie, etapa a II-a:  Vatra Dornei – Suceava – Botoşani

3 iulie, etapa a III-a: Târgu Neamţ – Miercurea Ciuc

4 iulie, etapa a IV-a:  Miercurea Ciuc – Oneşti – Bacău

5 iulie, etapa a V-a: Bacău – Galaţi

6 iulie, etapa a VI-a: Buzău – Urziceni – Bucureşti

30 iunie, prolog: contratimp echipe – Marghita

1 iulie, etapa I: Marghita – Baia Mare

2 iulie, etapa a II-a:  Bistriţa – Miercurea Ciuc

3 iulie, etapa a III-a: Bicaz – Botoşani

4 iulie, etapa a IV-a: Botoşani – Bacău

5 iulie, etapa a V-a: Bacău – Galaţi

6 iulie, etapa a VI-a: Buzău – Urziceni – Bucureşti

Sursa: Monitorul de Botosani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *