Fostul prefect Simionivici cerere reabilitarea în justiţie

Alexandru Simionovici
Alexandru Simionovici

Fostul prefect Alexandru Simionovici din perioada 1996- 2000, cere în justiţie reabilitarea, după ce a fost condamnat la patru ani de închisoare pentru corupţie. El a depus, în această săptămână, la Tribunalul Botoşani o cerere de reabilitare prin care intenţionează să obţină ştergerea faptei de luare de mită din cazierul judiciar.
Potrivit Codului penal, „Reabilitarea face să înceteze decăderile şi interdicţiile, precum şi incapacităţile care rezultă din condamnare”.

Cerera a fost făcută după ce pe 21 martie Înalta Curte de Casaţie şi Justişţie a dispus confiscarea unei părţi din averea lui Simionovici, considerată a fi dobândită ilegal.

Alexandru Simionovici a fost arestat in anul 2001 de catre procurorii Parchetului de pe langa Curtea de Apel Suceava, fiind acuzat, ca la alegerile din 2000, fara a organiza vreo licitatie, a desemnat societatea „Tipo Erypan” Botosani sa tipareasca buletinele de vot. In acelasi dosar a mai fost implicat si Mihai Grigoriu fostul sef in cadrul Prefecturii Botosani, care ar fi majorat nejustificat pretul perceput de tipografie cu un miliard de lei vechi. Ulterior, Grigoriu ar fi primit de la patronii tipografiei „Tipo Erypan” 700 milioane lei vechi, bani care ar fi ajuns la Simionovici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *