Deţinuţii, instruiţi cum să acorde primul ajutor

detinuti crucea rosie 1In perioada 28 – 29 mai, în cadrul protocolului de colaborare încheiat între Penitenciarul Botoşani şi Societatea Naţională de Cruce Roşie din România – filiala Botoşani, se desfăşoară o activitate instructivă sub genericul „un simplu gest la momentul potrivit poate salva vieţi.

17 angajaţi ai Penitenciarului Botoşani au posibilitatea de a urma un curs de prim ajutor de bază, cu durata de 12 ore, desfăşurat de reprezentanţii Crucii Roşii sub coordonarea domnului Eduard Măciucă, directorul filialei.

În cadrul activităţii, reprezentanţii S.N.C.R.C. au prezentat aplicaţii practice de acordare a primului ajutor în diferite situaţii, în care intervenţia promptă şi corectă face diferenţa între viaţă şi moarte.

Cursul de prim ajutor se finalizează cu un examen, în urma căruia fiecare absolvent primeşte un certificat de absolvire care confirmă că persoana este instruită să acorde primul ajutor de bază.

Scopul programului urmăreşte asigurarea pregătirii unitare a personalului unităţii penitenciare în vederea manifestării unui comportament adecvat în situaţii limită, în contextul în care oferirea primului ajutor în timp util este critic pentru victime şi, de multe ori, salvează vieţi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *