Primăria preia terenurile armatei. Vezi ce destinaţie vor lua!

Ovidiu PortariucMinisterul Apararii Nationale a acceptat transferul terenurilor catre Primaria Botosani. Primarul Ovidiu Portariuc a declarat ca a primit o adresa din partea ministerului, in care se precizeaza ca vor fi transferate 47 de hectare de teren din patrimonial ministerului, in patrimonial CL. Una din conditiile puse de Ministerul Apararii este aceea ca aproape 200 din locuintele care vor fi realizate pe aceste terenuri de municipalitate, din cele 400, sa fie date personalului din armata.

Este ziua in care ma bucur cel mai mult de la preluarea mandatului. Este una din promisiunile facute in campanile si cred ca incepe sa se contureze. Am primit adresa MAN, care accepta trasferul a 47 hectare de teren in patrimoniul CL. Botosaniul poate din nou respire, are perspectiva de dezvoltare, putem construi in continuare. Jumatate din suprafata primita este pretabila pentru constructia de locuinte, iar restul este pretabila pentru reconstituirea dreptului de proprietate a cetatenilor municipiului”, a precizat primarul Portariuc.

Acesta a mentionat ca se asteapta avizul final al MAN, astfel incat in sedinta de Consiliu Local de luna viitoare sa fie pusa pe ordinea de zi un proiect de hotarare in acest sens.  Locuintele pentru tineri vor trebui realizate in trei ani pe terenul pus la dispozitie de armata, in caz contrar terenul revine de drept Ministerului Apararii.

Sper cel tarziu in luna septembrie sa avem proiectul„, a adaugat Portariuc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *