Forum de afaceri transfrontalier organizat la Botoşani

forum de afaceri la BotosaniCamera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Botoșani, în parteneriat cu Consiliul Judeţean Botoşani,  organizează, pe 31 mai, Forumul de afaceri Regional – Transfrontalier  ”North-East –  First Option to Invest”, la care au fost invitaţi să participe reprezentanţi din Regiunea de Dezvoltare 1 Nord-Est- România, Regiunile Cernăuţi, Herţa şi Hmelniţkyi din Ucraina și Raioanele Edineţ, Rîşcani, Ialoveni şi Sîngerei din Republica Moldova.

La eveniment vor lua parte delegaţii de la Uniunea Consiliilor Raionale din Republica Moldova, președinţii raioanelor Edineț, Rîșcani, Ialoveni și Sîngerei; președintele Camerei de Comerţ şi Industrie a Republicii Moldova; directorii Camerelor de Comerţ şi Industrie din Edineţ, Soroca, Rîşcani, Bălţi, Orhei, consulul general al Ucrainei la Suceava;
presedinţii regiunilor de stat şi ai camerelor de Comerţ din Cernăuţi, Herţa și Hmelniţkyi, dar şi oameni de afaceri din România, Ucraina şi Moldova.
De asemenea, vor participa reprezentanţi de la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, ministerul pentru IMM-uri,  Ministerul Finanțelor Publice, parlamentari de Botoșani, prefecţi şi preşedinţi de consilii judeţene din Moldova, dar şi oficiali ai Agenţiei de Dezvoltare Regională  Nord-Est din Piatra Neamţ, ai Birourilor de Cooperare Transfrontalieră din Iași și Suceava, Autorității Vamale şi Poliţiei de Frontieră sau ai instituţiilor bancare.

Forumul își propune, pe lângă prezentarea oportunităților economice ale fiecărei regiuni, și abordarea problematicii finanţării cooperării transfrontaliere, în perspectiva apropiată a regionalizării României. De asemenea vor fi posibile discuții directe între oamenii de afaceri prezenți.

Lucrările Forumului se vor desfășura în data de 31 mai 2013, începând cu orele 9,00, la Pensiunea Casa Lux – Ballroom, din Botoșani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *