Iuliana Nacu, liderul SIP: Problema manualelor digitale este extrem de controversată în rândul profesorilor

Iuliana Nacu, liderul SIP
Iuliana Nacu, liderul SIP

Reprezentanţii Sindicatului Învăţământului Preuniversitar consideră că profesorii ar trebui să participe la dezbaterea publică privind introducerea manualelor digitale. Iuliana Nacu, liderul SIP, susţine că dascălii ar trebui să-şi spună părerea vizavi de acest proiect al Ministerului Educaţiei.

Problema manualelor digitale este extrem de controversată în rândul profesorilor. Am auzit păreri foarte multe, şi pentru, dar şi contra. Depinde mult de disciplină. Problema pe care o văd eu ţine de dotarea şcolilor cu tablete, nu numai a elevilor, ci şi a profesorilor”, a spus Iuliana Nacu, liderul SIP.

Primele manuale noi din învăţământul preuniversitar vor fi disponibile la clase din anul şcolar 2014-2015, cărţile tipărite urmând să fie însoţite de o variantă digitală, care va aduce ca noutate exerciţii interactive, jocuri, animaţii şi filme, potrivit unui proiect al Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN).

Pentru anul şcolar 2013-2014, la clasa I, vor fi disponibile manuale şcolare-pilot – în format digital, pe website-ul manuale.edu.ro, şi în variantă tipărită, în bibliotecile unităţilor de învăţământ,.

Potrivit MEN, calendarul realizării manualelor şcolare pentru preuniversitar începe în anul şcolar 2013-2014 şi ar urma să se încheie în 2017-2018.

Astfel, în 2013-2014, este programată realizarea manualelor-pilot pentru patru discipline de clasa I (comunicare în limba română, comunicare în limba română pentru şcolile cu secţiile cu predare în limba maternă, comunicare în limba maternă, matematică şi explorarea mediului), care ar urma să ajungă la elevi din anul şcolar 2014-2015. Potrivit calendarului referitor la toate manualele din preuniversitar, în 2014-2015 vor fi realizate manualele pentru clasele I, a II-a, a V-a şi a IX-a, în 2015-2016 – cele pentru clasele a III-a, a IV-a, a VI-a şi a X-a, în 2016-2017 – cele pentru clasele a VII-a şi a XI-a, iar în 2017-2018 – manualele pentru clasele a VIII-a şi a XII-a.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *