Muniţie de război găsită la Horlăceni şi Hudum

Sâmbătă, echipa pirotehnică a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani a fost solicitată şi a intervenit pentru a ridica două elemente de muniţie descoperite la Horlăceni (comuna Şendriceni) şi Hudum (comuna Curteşti).

Prima misiune a avut loc la Horlăceni, unde un cetăţean a descoperit un focos încastrat în trotuarul din beton de lângă o fântână. Nici bine nu au încheiat intervenţia, că un alt botoşănean a cerut ajutorul pirotehniştilor după ce a găsit un element de muniţie pe un teren agricol de pe raza localităţii Hudum.

Echipa de pirotehnişti, condusă de mr. Ştefan Uşurelu, a stabilit că elementul de muniţie era un focos pentru proiectil antiaerian, cal. 88 mm.

I.S.U. Botoşani recomandă populaţiei care descoperă muniţie rămasă neexplodată, să nu atingă aceste elemente, să nu le lovească sau să le mişte din locul în care au fost găsite, să nu încerce să demonteze componentele muniţiei sau să le ridice, transporte sau depoziteze în locuinţe, la locul de muncă ori în depozite de fier vechi. Să anunţe I.S.U. sau Poliţia prin telefonul de urgenţă 112, pentru a interveni în vederea ridicării şi neutralizării acestor elemente.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *