Nereguli în eliberarea reţetelor compensate depistate la o farmacie din judeţ

farmacie BotosaniO farmacie din judeţul Botoşani a fost sancţionată cu trei avertismente şi imputate reţete compensate în valoare de 860 lei, după ce, în urma unui control al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate, au fost constatate deficienţe majore în eliberarea reţetelor.

Corpul de control al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate a constatat că pe multe dintre reţete nu existau date despre pacient sau lipsea semnătura acestora, şi mai mult, au fost descoperite într-o lună peste 150 de reţete eliberate unor pacienţi cu vârste de peste 80 de ani şi care aveau domiciliul la zeci de kilometri distanţă de farmacia respectivă.

Casa de Asigurări de Sănătate Botoşani va sesiza şi Colegiul Farmaciştilor în acest caz. De asemenea, reprezentanţii CAS Botoşani iau în calcul şi sesizarea organelor de anchetă penală.

În urma controlului s-a constatat că asiguranţii din alte comune, decât de acolo de unde e farmacia, au beneficiat de prescripţii medicale. Dosarul rămâne în cercetare”, a declarat Costel Lupaşcu, preşedintele CAS Botoşani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *