Câștigătorul trofeului Festivalului Mărțișor Dorohoian 2013, premiat la Festivalul Internațional „George Grigoriu”

Eugeniu Andrianov, tânărul din Republica Moldova care anul acesta a obținut trofeul Festivalului Mărțișor Dorohoian, a fost premiat cu mențiunea 1 la Festivalul Internațional George Grigoriu care se desfășoară în fiecare an la Brăila.

Festivalul organizat în memoria compozitorului George Grigoriu este la ora aceasta unul din cele mai importante concursul de muzică ușoară dat fiind faptul că se întrec tineri interpreți din România cu tineri din diferite țări de pe glob.

Nu puțini sunt cei care compară prestigioasa manifestare de la Brăila cu tradiționalul festival Cerbul de aur care a fost întrerupt în urmă cu câțiva ani.

Anul acesta, la Brăila au participat 14 concurențin din care doar 8 din România. În afară de Republica Moldova, au mai intrat în concurs tineri din Bulgaria, Maldive, Ucraina, Grecia, Israel, Elveția, Italia etc.

Concurenții cântă în concurs acompaniați de oorchestra condusă de Ionel Tudor. Eugeniu Andrianov a cântat în concurs piesa „Numai una” cu care a cucerit și publicul dorohoian, și piesa „Eternitate” din repertoriul lui George Grigoriu, fiecare concurent având obligația să interpreteze și o piesă compusă de acest mare compozitor care a făcut parte din celebrul Trio Grigoriu și care a lansat multe vedete de muzică ușoară: Marina Florea, Margareta Pâslaru, Luminița Dobrescu, Angela Similea etc.

Festivalul George Grigoriu a fost transmis în direct pe TVR2.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *