Mii de credincioşi la sfinţirea Bisericii Buna Vestire

Sfintire Biserica Buna Vestire BotosaniMii de credincioşi au participat, duminică, la slujba de sfinţire a Bisericii Buna Vestire din municipiul Botoşani, oficiată de Înalt Prea Sfinţitul Teofan, mitropolitul Moldovei şi Bucovinei. Potrivit jandarmilor, numărul persoanelor participante la eveniment a depăşit 3.000.

Slujba s-a desfăşurat într-o parcare din vecinătatea bisericii de pe strada Primăverii (în spatele restaurantului Adriana).

Sfintire Biserica Buna Vestire BotosaniM-am bucurat pentru zidirea acestei biserici, care este o poartă a cerului, cum este fiecare biserică  de parohie sau de mănăstire. M-am bucurat pentru faptul că, deşi vremurile nu sunt deloc uşoare pentru a se investi miliarde şi miliarde de lei pentru un aşezământ precum acesta, dar mila Domnului, dărnicia credincioşilor şi destoinicia preotului, toate împreunate au făcut să se împlinească şi lucruri de genul acesta”, a spus mitropolitul Teofan.

Sfintire Biserica Buna Vestire BotosaniBiserica Buna Vestire a fost înfiinţată în luna mai 1995, ctitorul său fiind preotul Emilian Hrubaru, care s-a stins din viaţă în 2002. Lucrările au fost continuate de preotul paroh actual, Dănuţ Afloarei.

Iniţial, biserica a fost construită din lemn, însă între timp în acelaşi spaţiu a fost ridicată biserica din cărămidă. Aceasta a fost finisată atât la interior, cât şi la exterior, având nevoie de doar pictura interioară.

„Ne-am rugat la bunul Dumnezeu să ne dea putere, sănătate să desăvârşim un lucru început de părintele Emilian Hrubaru, care este vrednic de pomenire. Sunt mulţi binefăcători, mulţi donatori, mulţi prieteni care ne-au ajutat, ne-au sfătuit şi au fost alături de noi”, a spus preotul Afloarei.

Sfintire Biserica Buna Vestire BotosaniLa sfârşitul Sfintei Liturghii, preotul paroh a primit rangul de iconom stavrofor pe care Mitropolia Moldovei şi Bucovinei îl acordă ctitorilor de biserici.

Biserica va rămâne deschisă până la miezul nopţii pentru ca toiţi credincioşii, atât femei, cât şi bărbaţi, să poată trece prin altar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *