220 de miliarde pentru un ONG

curs resurse umaneAutorităţile locale nu au reuşit să micşoreze decalajul faţă de celelalte judeţe prin atragerea de fonduri europene, clasându-se pe ultimul loc la nivelul regiunii.

Unul dintre puţinele capitole unde judeţul a fost fruntaş este formarea profesională, respectiv susţinerea şomerilor în vederea găsirii unui loc de muncă în cadrul programului de finanţare POSDRU. Asta, ca urmare a unui ONG.

Astfel, la acest capitol judeţul figurează cu 12 proiecte. Patru dintre acestea, în valoare de 21,8 milioane lei, au fost derulate de Asociaţia Inter Concordia, iar manager a fost Eder Bogatu, un botoşănean de 27 de ani. Surse neoficiale susţin că, numai anul trecut, activitatea i-a adus 261.337 de lei net, adică un venit lunar net de 21.776 de lei.

Cel mai mare proiect al asociaţiei, de 16 milioane lei, a început în februarie 2010. Reprezentanţii asociaţiei au menţionat la finalul proiectului că peste 300 de manageri rurali din judeţele Botoşani, Alba, Sibiu, Suceava, Constanţa şi Tulcea au beneficiat de un program gratuit de consiliere, îndrumare şi orientare profesională.

Programul POSDRU a făcut obiectul unei anchete la nivel naţional, plăţile fiind suspendate aproape un an începând cu iarna 2012.

Sursa: Monitorul de Botoşani

One thought on “220 de miliarde pentru un ONG

  1. Ce formare profesionala? Care consiliere? Au papat banii europeni, ca multe alte ong-uri aparute peste noapte

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *